Boek nu een stadstour door Delft!

Ooit wel eens in Delft geweest? Zin in een interessante tour samen met een enthousiaste lokale historica? Grijp je kans! The History Company biedt vanaf nu ook exclusieve stadswandelingen aan in het prachtige Delft.

City Hall Delft (Photo: V. Vos)

Wat?
Als er familie of vrienden uit het buitenland op bezoek zijn, neem ik ze altijd mee op een stadswandeling door Delft. Deze pittoreske stad lijkt in vele opzichten op Amsterdam, maar is een stuk minder druk en toeristisch dan onze hoofdstad. Ik leid je graag langs alle hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van Delft. Belangrijk: mijn tour bevat geen saaie historische feiten. Maar als je van sappige verhalen houdt zoals allerlei koninklijke intriges of de vierendeling van een koelbloedige moordenaar, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Waar?
Tijdens de tour wandelen we samen door het eeuwenoude historische centrum van Delft. De stad staat boordevol monumenten zoals de Oude- en de Nieuwe Kerk, het stadhuis en het Prinsenhof. Kijk hier voor een voorproefje van deze hoogtepunten. Daarnaast treden we ook buiten de gebaande paden en nemen we wellicht wel een kijkje in één van de vele verscholen hofjes die Delft rijk is. Tips nodig over eten of winkelen in de stad? Ik help je graag op weg. Lees hier wat andere toeristen vonden van een stadstour door The History Company.

Kijk hier voor alle praktische informatie en o.a. de kosten van de rondleidingen.

 

Eén reactie Voeg de jouwe toe
  1. Een aantal weken geleden benaderde ik Iris om me te adviseren bij het organiseren van een dagje Delft dat ik voor een groep Vlaamse vrienden wilde organiseren. Meteen kreeg ik een super vriendelijk enthousiast antwoord. De dag voor ons vertrek nog een leuk mailtje met vooruitzicht op heerlijk weer. En gisteren stond ze op ons te wachten, sloeg iedereen in haar ban, de jurist met haar verhalen over Hugo Grotius, de natuurkundige over de lenzen van Antony van Leeuwenhoek, enkele kunstminnende dames over het stadhuis en Vermeer; ook de altijd kritische historicus werd met uitvoerige antwoorden op zijn wenken bediend. Tegelijkertijd bleef het luchtig en aangenaam. Wij hebben er werkelijk allen van genoten en veel geleerd. Ik kan de rondleiding van Iris aan iedereen aanraden die meer zoekt dan de touristische standaardformules. Het was fantastisch – hartelijk bedankt, Iris!
    Groetjes uit Vlaanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *