Ervaringen

Kijk ook eens op mijn Trip Advisor pagina


“Een aantal weken geleden benaderde ik Iris om me te adviseren bij het organiseren van een dagje Delft dat ik voor een groep Vlaamse vrienden wilde organiseren. Meteen kreeg ik een super vriendelijk enthousiast antwoord. De dag voor ons vertrek nog een leuk mailtje met vooruitzicht op heerlijk weer. En gisteren stond ze op ons te wachten, sloeg iedereen in haar ban, de jurist met haar verhalen over Hugo Grotius, de natuurkundige over de lenzen van Antony van Leeuwenhoek, enkele kunstminnende dames over het stadhuis en Vermeer; ook de altijd kritische historicus werd met uitvoerige antwoorden op zijn wenken bediend. Tegelijkertijd bleef het luchtig en aangenaam. Wij hebben er werkelijk allen van genoten en veel geleerd. Ik kan de rondleiding van Iris aan iedereen aanraden die meer zoekt dan de toeristische standaardformules. Het was fantastisch – hartelijk bedankt, Iris!”

Antje, mei 2018
______________________________________________________________________________________________________________

“Voor een reportage in Trouw nam Iris mijn zoons (9 en 12) en mij op sleeptouw door Delft. Niet alleen vertelde ze de verhalen van de stad, ze liet ons de geschiedenis ervaren, voelen. In de gevangenis van Het Steen werd ze even Balthasar Gerards en nam ons mee in zijn wereld. Even later kroop ze net zo makkelijk in de huid van Willem van Oranje. Iris brengt het rijke verleden van Delft tot leven.”

Flip van Doorn, journalist Trouw, november 2017


“Historische rondleiding door Delft door historica Iris. Er is daar in Delft een hoop gebeurt, en Iris kan je dat haarfijn uitleggen. Aanrader!”

Wendy, oktober 2017


“Geweldige rondleiding in de Prinsenhof en in de binnenstad van Delft! Iris weet enorm veel van Delft en de vaderlandse geschiedenis, en ze kan het ook nog eens heel goed overbrengen. Als historica kent ze de feiten, en laat ze ook verschillende kanten van het verhaal zien. Zeer fascinerend. Je ziet de gebeurtenissen voor je en leert heel veel over die tijd en onze eigen tijd! Een echte aanrader!”

Sjaak, augustus 2017


“Ik heb onlangs een rondleiding met Iris van The History Company gedaan door Delft. We bezochten de Oude en de Nieuwe Kerk, echt een aanrader! Iris is een hele goede verteller. Ze lepelt niet gewoon wat feitjes op over dingen waar je langskomt, maar brengt locaties tot leven, alsof je in een tijdmachine bent gestapt en door de middeleeuwse straten van de stad loopt! Omdat Iris een historica is rijkt haar kennis ver voorbij wat basisfeitjes. Ze heeft op alle (historische 😉 ) vragen een antwoord en smeuige details. Daarnaast kent ze ook de moderne stad heel goed en zit vol aanraders over lunchtentjes en restaurants. Onze tour eindigde in een trendy vegan restaurant! Een tour met The History Company mag je niet missen bij een bezoek aan delft!”

Vivian, juni 2017


“Ons bezoek aan Museum Prinsenhof met aansluitend een stadswandeling door Delft was fantastisch. The History Company voorzag alles van mooie verhalen, van de schilderijen tegenover ons tot de oude stenen waarop we liepen. De geschiedenis kwam tot leven!”

Anna, mei 2017


“Went on a tour through Delft with the History Company. Our guide Iris was really great: highly enthusiastic and knowledgable. She knows the city and its history very well and has little fun facts and great stories about all corners of the city.

Would highly recommend this company for a tour! Also check out their great website.”

Max, april 2017